Gå direkt till innehåll
Glada medarbetare och cykelentusiaster på Växjös cykelvänligaste arbetsplats.
Glada medarbetare och cykelentusiaster på Växjös cykelvänligaste arbetsplats.

Pressmeddelande -

Växjös cykelvänligaste arbetsplats 2017

– Cykeln är det ultimata transportmedlet i en stad som Växjö, säger Arkitektbolagets vd, Eva Haraldsson.

Företaget har precis får utmärkelsen "Växjös cykelvänligaste arbetsplats", och det är inte utan anledning. Sedan starten 1992 har hållbarhetstänket genomsyrat verksamheten och cykeln har hela tiden varit med som en naturlig del. Kontorscyklarna står i entrén för att det ska vara enkelt för dem på kontoret att välja ett hållbart transportmedel. Medarbetarna tar sig också huvudsakligen till jobbet med cykel, buss, tåg eller till fots.

– Vi sitter på en väldigt strategisk plats, nära till våra kunder och samarbetspartners, nära till tåg och buss, långt bort från ”billig” bilparkering. Det gör cykeln till det perfekta transportmedlet. Dessutom blir det friskvård på arbetstid och vi bidrar inte till varken trafikkaos eller koldioxidutsläpp, fortsätter Eva Haraldsson.

Konceptet ”Cykelvänlig arbetsplats” har tagits fram av Växjö kommun för att uppmuntra de arbetsplatser i kommunen som gör det lätt för medarbetarna att välja cykeln. Det finns tre nivåer, beroende på hur många kriterier man tycker sig kunna uppfylla. Arkitektbolaget var en av de arbetsplatser som valde den högsta, tredje nivån, vilket inneburit att man kryssat i 15 av totalt 21 kriterier. En imponerande lista, som också ledde till seger i årets tävling.

– För oss är det självklart att om vi ska kunna säga att vi jobbar med hållbarhet i våra byggnader och miljöer ska vi också agera på ett hållbart sätt inom kontoret, och det gäller även hur vi transporterar oss, avslutar Eva Haraldsson.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arkitektbolagets vision är att vara en viktig medspelare i en region känd för sin kreativitet och innovationslusta. Vi vill ta tillvara och renodla det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet. Vi tror nämligen att globalt hållbart samhällsbyggande tar avstamp i det lokala, i det som är unikt för varje plats och situation. Därför är vi drivande inom träarkitektur i en region som är centrum för landets träindustri. Därför jobbar vi nära våra kunder. Därför är vi alltid engagerade i våra projekt från första skiss till färdig byggnad.

Kontakter

Karin Hård af Segerstad

Karin Hård af Segerstad

Presskontakt Arkitekt SAR/MSA VD 0470-490 86

Ett innovativt arkitektkontor

Arkitektbolaget är det småländska arkitektkontoret. Vi arbetar nära våra kunder och bistår fastighetsägare och samhällsbyggare med innovativa lösningar vid nyskapande och förädling av fastigheter.

Med fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten är vi en engagerad guide från analys, idé till färdiga handlingar.

För oss betyder småländskt; innovativt, klyftigt och nära. Vi är tillgängliga och engagerade, och arbetar fokuserat tillsammans med våra kunder för att hitta det klyftigaste, mest innovativa svaret på uppdragets fråga.

Vår vision: Tillsammans förändrar vi världen med spännande och hållbar arkitektur.

Arkitektbolaget
Kronobergsgatan 5
35233 Växjö
Sverige