Gå direkt till innehåll
Arkitekt Ola Malm framför Strandsnäckan, Arkitektbolagets senaste träbyggnadsprojekt som han kommer att berätta om på Arkitekturbiennalen  i Venedig.
Arkitekt Ola Malm framför Strandsnäckan, Arkitektbolagets senaste träbyggnadsprojekt som han kommer att berätta om på Arkitekturbiennalen i Venedig.

Pressmeddelande -

Ola om hållbar arkitektur i Småland – på biennalen i Venedig.

Arkitekturbiennalen i Venedig 2018 öppnar sin sextonde utställning lördag 26 maj. Tjuvstartar ett par dagar innan gör det svenska samarbetsprojektet: Greenhouse Garden – Reflect Project Connect, som förutom en utställning också innehåller en rad seminarier och workshops med fokus på Agenda 2030 och hur arkitektur och trä kan vara en del av detta.

Arkitektbolagets Ola Malm kommer att delta i paneldebatten som har rubriken: Contemporary Wooden Architecture.

– Sverige ligger långt fram inom träbyggnation, Växjö kommun har kommit långt i det arbetet och Arkitektbolaget är en lokal spelare med både lång och stor erfarenhet, säger Ola Malm.

Fram till 1994 hade det i hundra år varit förbjudet att bygga hus i trä högre än två våningar. Sedan den nya lagen infördes har Arkitektbolaget utnyttjat möjligheten att skapa modern arkitektur i trä. Genom det nystartade nätverket Småländskt hållbart samhällsbyggande, som är ett initiativ för arkitektur och byggnadsteknik i samverkan, vill man både stärka och utveckla det hållbara byggandet i Småland och göra regionen känd i världen för detta arbete.

– På seminariet kommer jag att presentera vårt senaste träbyggnadsprojekt Strandsnäckan, som blev klart för ett år sedan, men även några av våra tidigare projekt där vi använt trä som byggnadsmaterial. Jag kommer också att berätta om Arkitektbolaget och det nya nätverket, som vi har stora förhoppningar på.

Greenhous Garden: Reflect Projekt Connect hålls I Serra dei Giardini I Venedig, 24-28 maj.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arkitektbolagets vision är att vara en viktig medspelare i en region känd för sin kreativitet och innovationslusta. Vi vill ta tillvara och renodla det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet. Vi tror nämligen att globalt hållbart samhällsbyggande tar avstamp i det lokala, i det som är unikt för varje plats och situation. Därför är vi drivande inom träarkitektur i en region som är centrum för landets träindustri. Därför jobbar vi nära våra kunder. Därför är vi alltid engagerade i våra projekt från första skiss till färdig byggnad.

Kontakter

Karin Hård af Segerstad

Karin Hård af Segerstad

Presskontakt Arkitekt SAR/MSA VD 0470-490 86

Ett innovativt arkitektkontor

Arkitektbolaget är det småländska arkitektkontoret. Vi arbetar nära våra kunder och bistår fastighetsägare och samhällsbyggare med innovativa lösningar vid nyskapande och förädling av fastigheter.

Med fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten är vi en engagerad guide från analys, idé till färdiga handlingar.

För oss betyder småländskt; innovativt, klyftigt och nära. Vi är tillgängliga och engagerade, och arbetar fokuserat tillsammans med våra kunder för att hitta det klyftigaste, mest innovativa svaret på uppdragets fråga.

Vår vision: Tillsammans förändrar vi världen med spännande och hållbar arkitektur.

Arkitektbolaget
Kronobergsgatan 5
35233 Växjö
Sverige