Gå direkt till innehåll
Taket går ut från klubbhuset och skapar ett skydd under regniga dagar.
Taket går ut från klubbhuset och skapar ett skydd under regniga dagar.

Pressmeddelande -

Nytt klubbhus åt Räppe GOIF

När Räppevallen nu ska lämna plats åt det nya sjukhuset i Växjö så kommer det att byggas nya fotbollsplaner och nytt klubbhus bredvid lagunen vid Norra Bergundasjön.

- Fotbollsplanen är en viktig samlingsplats i samhället och som vi vet är det inte alltid solsken när vi tittar på fotboll. Det är något vi tänkt på när vi ritat klubbhuset, säger Johannes Debus som är en av arkitekterna bakom Räppes nya klubbhus.

Fotbollsföreningen Räppe GOIF ska flytta sin verksamhet till lagunen vid Norra Bergundasjön. Och vad vore en fotbollsanläggning utan klubbhus?

Som vi vet så ska klubbhusen täcka många olika typer av behov. Det ska finnas omklädningsrum, föreningslokal, kiosk, toaletter och så vidare.
- Konceptet för klubbhuset är ”Allt under ett tak”, säger Johannes Debus och påpekar att taket i detta fall även sträcker sig långt utanför väggarna.

Det ska finnas gott om plats för åskådare att skydda sig under tak då matcher spelas under sämre väderförhållande.
- Vi har också ritat in platsbyggda bänkar under taket som man kan slå sig ner på medan man titta på sina barns fotbollsmatch eller om man bara vill njuta av sjöutsikten.

Materialet är valt utifrån högsta möjliga hållbarhet. Huset är byggt med trästomme och fasaderna i robust träpanel. Innerväggarna består till största del av plywood vilket minskar koldioxidutsläpp markant i förhållande till traditionella gipsväggar. Träet skapar även en robusta och mysiga rum.

Klubbstugan ska inte bara användas av fotbollsföreningen. Toaletterna ska vara öppna även för badgäster som badar vid den nya badplatsen vid lagunen.
- Vid många offentliga anläggningar såsom fotbollsplaner och liknande så glömmer man ofta bort vikten av att klubblokalen ska vara väl genomtänkt och vacker att se på. Det är trots allt en plats där många samlas och kommer göra så under en lång tid framöver. Därför är det extra roligt att Vöfab tagit beslutet att satsa på en bra, hållbar och vacker klubblokal, säger Johannes Debus.

Tidplanen är att markarbetet startar under april 2021 och allt ska stå klart till nästa fotbollssäsong startar.

Du kan läsa mer om klubbhuset här.


  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Arkitektbolagets vision är att vara en viktig medspelare i en region känd för sin kreativitet och innovationslusta. Vi vill ta tillvara och renodla det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet. Vi tror nämligen att globalt hållbart samhällsbyggande tar avstamp i det lokala, i det som är unikt för varje plats och situation. Därför är vi drivande inom träarkitektur i en region som är centrum för landets träindustri. Därför jobbar vi nära våra kunder. Därför är vi alltid engagerade i våra projekt från första skiss till färdig byggnad.

  Kontakter

  Johannes Debus

  Johannes Debus

  Arkitekt SAR/MSA 0470-490 81

  Ett innovativt arkitektkontor

  Arkitektbolaget är det småländska arkitektkontoret. Vi arbetar nära våra kunder och bistår fastighetsägare och samhällsbyggare med innovativa lösningar vid nyskapande och förädling av fastigheter.

  Med fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten är vi en engagerad guide från analys, idé till färdiga handlingar.

  För oss betyder småländskt; innovativt, klyftigt och nära. Vi är tillgängliga och engagerade, och arbetar fokuserat tillsammans med våra kunder för att hitta det klyftigaste, mest innovativa svaret på uppdragets fråga.

  Vår vision: Tillsammans förändrar vi världen med spännande och hållbar arkitektur.

  Arkitektbolaget
  Kronobergsgatan 5
  35233 Växjö
  Sverige