Gå direkt till innehåll
Ny nominering för Strandsnäckan.

Pressmeddelande -

Ny nominering för Strandsnäckan.

Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg har ännu en gång nominerat Arkitektbolaget till sitt arkitekturpris. Förra året gick vinsten till Arkitektbolagets projekt Domkyrkocentrum, i år är det kvarteret Strandsnäckan som är ett av de fyra bidrag som SAJK:s prisjury valt ut.

Strandsnäckan vid Växjösjön stod färdigt för inflyttning i maj 2017 och består av tre huskroppar med 43 bostadsrätter samt gemensamma rekreationsutrymmen med pool, bastu och gym. Stommen är av massivträ och både väggar och bjälklag är prefabricerade massivträskivor medan fasaderna har limträpanel.

Projektet är ett av de mest framstående i Växjös satsning på hållbart byggande och visades på utställningen Woodland Sweden in Tokyo på museet ARCHI-DEPOT mellan 25 april och 7 maj 2017.

Jurys motivering till nomineringen är: Genom god gestaltning, särskild omsorg om detaljer, materialval och kvalitet har man skapat en attraktiv boende- och gårdsmiljö för Växjöborna.

Prisutdelningen kommer ske i samband med SAJK:s årsmöte den 19:e april 2018.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arkitektbolagets vision är att vara en viktig medspelare i en region känd för sin kreativitet och innovationslusta. Vi vill ta tillvara och renodla det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet. Vi tror nämligen att globalt hållbart samhällsbyggande tar avstamp i det lokala, i det som är unikt för varje plats och situation. Därför är vi drivande inom träarkitektur i en region som är centrum för landets träindustri. Därför jobbar vi nära våra kunder. Därför är vi alltid engagerade i våra projekt från första skiss till färdig byggnad.

Kontakter

Karin Hård af Segerstad

Karin Hård af Segerstad

Presskontakt Arkitekt SAR/MSA VD 0470-490 86

Relaterat innehåll

Ett innovativt arkitektkontor

Arkitektbolaget är det småländska arkitektkontoret. Vi arbetar nära våra kunder och bistår fastighetsägare och samhällsbyggare med innovativa lösningar vid nyskapande och förädling av fastigheter.

Med fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten är vi en engagerad guide från analys, idé till färdiga handlingar.

För oss betyder småländskt; innovativt, klyftigt och nära. Vi är tillgängliga och engagerade, och arbetar fokuserat tillsammans med våra kunder för att hitta det klyftigaste, mest innovativa svaret på uppdragets fråga.

Vår vision: Tillsammans förändrar vi världen med spännande och hållbar arkitektur.

Arkitektbolaget
Kronobergsgatan 5
35233 Växjö
Sverige