Pressmeddelande -
Kulturnatten med Arkitektbolaget: Konstutställning och virtual reality
På lördag den 28 januari fylls Växjö av kultur av alla de slag, så även på Arkitektbolaget. I år bjuder man in Växjöborna till en utställning av och med glaskonstnären Markus Emilsson, som bland annat gör besökarna till medskapare av en glasinstallation om södra Smålands inland. Med VR-teknik erbjuder man också en titt in i de hus som snart ska byggas i det nya området på Torparängen.
"Vi har under de senaste åren haft som tradition att bjuda in en konstnär eller konsthantverkare med regional anknytning under Kulturnatten", berättar Eva Haraldsson, vd och delägare på Arkitektbolaget. "Markus skapar spännande alster och vi ser fram emot en trevlig kväll då vi också får visa upp våra nya lokaler."
Markus Emilsson har en examen från Konstfack och tilldelades 2016 Region Kronobergs Arbetsstipendium för sitt arbete med inkluderande och samskapande processer, men trots att han bor i Växjö är det ganska sällan han ställer ut på hemmaplan.
"När jag fick förfrågan från Arkitektbolaget tyckte jag att det var ett kul sätt att på ett hyfsat informellt vis presentera mig för en Växjöpublik", berättar Markus. "Under Kulturnatten kommer besökare få möjlighet att bekanta sig med olika sidor av mitt konstnärskap, både skulpturala objekt och bruksföremål, men även en mindre installation som är resultatet av ett utforskande samarbete från mina studier på Konstfack. Besökarna kommer också få möjlighet att dela med sig av sina tankar om södra Smålands inland i en glasinstallation som vi bygger under kvällen."
Besökare är välkomna till Arkitektbolaget på Kronobergsgatan 5 den 28 januari kl 17.00-21.00. Förutom konst kommer man med hjälp av VR-teknik, virtual reality, kunna gå in i de hus på Torparängen som Arktitektbolaget börjar bygga till hösten.
"Det är en spännande ny teknik som ger oss nya möjligheter och vi ser fram emot att visa vårt kommande stora projekt för besökarna", säger Eva Haraldsson.
Ämnen
Kategorier
Regioner
Arkitektbolagets vision är att vara en viktig medspelare i en region känd för sin kreativitet och innovationslusta. Vi vill ta tillvara och renodla det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet. Vi tror nämligen att globalt hållbart samhällsbyggande tar avstamp i det lokala, i det som är unikt för varje plats och situation. Därför är vi drivande inom träarkitektur i en region som är centrum för landets träindustri. Därför jobbar vi nära våra kunder. Därför är vi alltid engagerade i våra projekt från första skiss till färdig byggnad.