Gå direkt till innehåll
Fler hyresrätter till ett växande Växjö

Pressmeddelande -

Fler hyresrätter till ett växande Växjö

I tisdags togs det första spadtaget för kvarteret Lågan i Växjö. Ett kvarter där 84 hyreslägenheter ska byggas upp i centrala Växjö för inflyttning sommaren 2021.

- Nybyggda hyresrätter mitt i stan är det stor brist på. Blandad bebyggelse är viktigt och är en del i att bygga Växjö starkt, säger Växjös moderata kommunalråd Anna Tenje som var en av dem som satte spaden i marken.

Växjö är en stad som ständigt expanderar och Arkitektbolaget är glada över att få vara en del av den utvecklingen som bland annat kvarteret Lågan står för.

- Vi arbetar med allt från moderna industrilokaler på industriområden till framtidens hus på landsbygden. Därför känns det roligt att också få jobba med hyresbostäder i centrum, säger Johannes Debus en av arkitekterna som ritat bostäderna.

Bostadsprojektet Lågan är bolaget Lansa Fastigheters första etablering i Växjö. Läget på Linnégatan och expansiva Växjö var två av orsakerna till att bolaget ville satsa på projektet.

-Vi prioriterar bra lägen i regionstäder och det innebär för oss nära anslutning till kollektivtrafik, service, handel inom gångavstånd samt trygga bostäder och omgivningar. Detta uppfylls med råga i vårt första projekt i Växjö, säger John Ödman, utvecklingsansvarig på Lansa, i ett pressmeddelande.

Anna Tenje fyller på med att Växjö växer och i takt med det så måste man ta hänsyn till att folk vill bo i villa, bostadsrätt, ägarlägenhet och hyresrätt. Valfriheten är viktig är något som gör att Växjö håller ihop menar hon.

Bottenplanet på husen i kvarteret Lågan kommer att bestå av butikslokaler vilket kommer att innebära en levande gatumiljö.

- Vi ser framemot att få bidra till en ny och levande stadsmiljö, säger Johannes Debus.

Ämnen

Regioner


Om Arkitektbolaget

Arkitektbolagets vision är att vara en viktig medspelare i en region känd för sin kreativitet och innovationslusta. Vi vill ta tillvara och renodla det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet. Vi tror nämligen att globalt hållbart samhällsbyggande tar avstamp i det lokala, i det som är unikt för varje plats och situation. Därför är vi drivande inom träarkitektur i en region som är centrum för landets träindustri. Därför jobbar vi nära våra kunder. Därför är vi alltid engagerade i våra projekt från första skiss till färdig byggnad.

Kontakter

Ola Malm

Ola Malm

Arkitekt SAR/MSA 0470-490 82

Ett innovativt arkitektkontor

Arkitektbolaget är det småländska arkitektkontoret. Vi arbetar nära våra kunder och bistår fastighetsägare och samhällsbyggare med innovativa lösningar vid nyskapande och förädling av fastigheter.

Med fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten är vi en engagerad guide från analys, idé till färdiga handlingar.

För oss betyder småländskt; innovativt, klyftigt och nära. Vi är tillgängliga och engagerade, och arbetar fokuserat tillsammans med våra kunder för att hitta det klyftigaste, mest innovativa svaret på uppdragets fråga.

Vår vision: Tillsammans förändrar vi världen med spännande och hållbar arkitektur.

Arkitektbolaget
Kronobergsgatan 5
35233 Växjö
Sverige