Gå direkt till innehåll
Glada vinnare framför Strandsnäckan 8, fr. v. Jakob Johansson från Batten Fastigheter,  Jonas Linderholm från Arkitektbolaget och prisutdelaren Matt Patterson,  Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg. Foto: Patrik Sundström, Bläck & Co Reklambyrå.
Glada vinnare framför Strandsnäckan 8, fr. v. Jakob Johansson från Batten Fastigheter, Jonas Linderholm från Arkitektbolaget och prisutdelaren Matt Patterson, Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronoberg. Foto: Patrik Sundström, Bläck & Co Reklambyrå.

Pressmeddelande -

Arkitekturpris till Strandsnäckan.

För andra året i rad står Arkitektbolaget som vinnare av Sveriges Arkitekter Jönköping-Kronobergs arkitekturpris. Denna gång för Strandsnäckan 8. Motiveringen till utmärkelsen är:

"Strandsnäckan är ett projekt som håller en genomgående hög kvalitet, där terrängen och platsen har fått inspirera till den arkitektoniska lösningen. Projektet har tagit form genom att arkitekt och byggherre har varit lyhörda för platsens förutsättningar. Särskild lyckad är den genomgående höga kvalitén kring gestaltningen och byggnadstekniska detaljer som ger projektet karaktär och tyngd. Att man valt att bygga i trä förankrar byggnaden både i samtidens tankar om hållbarhet samt i den historiskt viktiga småländska trätraditionen. Vi vill särskild premiera att man genom hela processen lyckats hålla fast vid visionen om att skapa god arkitektur inifrån ut, samt att man på ett framgångsrikt sätt bidragit till Växjös stadsbild och utveckling.”

– Vi fick allt vi ville ha genomfört tack vare duktiga arkitekter och skickliga byggare på GBJ. Det var ett komplicerat hus att bygga och det är en kombination av kompetenser som behövs för att allt ska funka.

Strandsnäckan lockade många intressenter och de 43 lägenheterna såldes snabbt. Att de boende är nöjda är det bästa betyget, men ett pris i en arkitekturtävling spelar också roll.

– Det betyder att vi gör rätt som bygger med lite högre standard och inte börjar ”talla” på kvaliteten. Ett pris gör att vi vågar fortsätta på den vägen. Det är ett kvitto på att vi tänkt rätt.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arkitektbolagets vision är att vara en viktig medspelare i en region känd för sin kreativitet och innovationslusta. Vi vill ta tillvara och renodla det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet. Vi tror nämligen att globalt hållbart samhällsbyggande tar avstamp i det lokala, i det som är unikt för varje plats och situation. Därför är vi drivande inom träarkitektur i en region som är centrum för landets träindustri. Därför jobbar vi nära våra kunder. Därför är vi alltid engagerade i våra projekt från första skiss till färdig byggnad.

Kontakter

Karin Hård af Segerstad

Karin Hård af Segerstad

Presskontakt Arkitekt SAR/MSA VD 0470-490 86

Ett innovativt arkitektkontor

Arkitektbolaget är det småländska arkitektkontoret. Vi arbetar nära våra kunder och bistår fastighetsägare och samhällsbyggare med innovativa lösningar vid nyskapande och förädling av fastigheter.

Med fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten är vi en engagerad guide från analys, idé till färdiga handlingar.

För oss betyder småländskt; innovativt, klyftigt och nära. Vi är tillgängliga och engagerade, och arbetar fokuserat tillsammans med våra kunder för att hitta det klyftigaste, mest innovativa svaret på uppdragets fråga.

Vår vision: Tillsammans förändrar vi världen med spännande och hållbar arkitektur.

Arkitektbolaget
Kronobergsgatan 5
35233 Växjö
Sverige