Gå direkt till innehåll
Kom och besök Arkitektbolaget under Växjö Kulturnatt
Kom och besök Arkitektbolaget under Växjö Kulturnatt

Pressmeddelande -

Arkitektbolaget på kulturnatten – en blandning av bostäder, Växjösjön och mårdhundar

För sjunde året i rad öppnar Arkitektbolaget upp dörrarna under Växjö kulturnatt. Besökarna kommer att få ta del av allt från konstutställning till en djupare inblick i Arkitektbolagets arbete.

- Vi tycker att Kulturnatten är ett event som framhåller stadens kulturliv på ett både omfattande och inspirerande sätt, säger arkitekten Kristina Bornholm.

Växjö kulturnatt firar i år 30 år och temat för året är Galenskap.
Sedan Arkitektbolaget har medverkat i Kulturnatten så har de bjudit in flera konstnärer till att ställa ut. Sedan har den eller de konstnärer som ställt ut fått rekommendera vilken konstnär de ska bjuda in året därpå.

- Förra året ställde Ellen Ehk ut och hon rekommenderade oss att ta in Anna-Karin Arvidsson, berättar Kristina Bornholm.

Anna-Karin Arvidssons verk ser många under sina promenader runt Växjösjön där hennes ”Drinking tree” står som en vattendepå i en del av Växjö art site. Nu kommer besökarna till Arkitektbolaget att kunna se och ta del av Anna-Karin Anderssons utställning som beskrivs som en kombination av keramiska verk som gestaltar en berättelse om väder, mänskliga observationer och mårdhundar.

- Det ska bli roligt att få ta del av mer av Anna-Karins konst. Hon kommer också att vara på plats för samtal och för att svara på frågor, säger Kristina Bornholm.

Förutom Anna-Karin Arvidsson så kommer man att kunna se och lära mer om projektet Torparlyckan som nyligen hade försäljningsstart. Ett bostadsprojekt på Torparängen alldeles intill Södra Bergundasjön med 32 bostadsrätter.

Med planritningar, fasader, sektioner och visualiseringsbilder kommer man att kunna se mer av bostadsprojektet.

- Sedan kommer det också att finnas någon ur projektgruppen som besökarna kan ställa frågor till.

Under hösten 2019 hade Arkitektbolaget en serie på sociala medier kring Växjösjön där deras följare fick ge förslag på hur de tyckte att området runt och i sjön skulle kunna utvecklas. Det samtalet kommer att fortsätta under Kulturnatten.

- Det är alltid roligt med engagemang kring ett område och det vill vi uppmuntra, säger Kristina Bornholm.

Under veckan då serien pågick på sociala medier kom det in förslag på allt från portabla broar till bastubåtar till uthyrning av skridskor. På plats kommer det därför att finnas en fysisk modell av området kring Växjösjön där besökarna fritt kan spåna och ge förslag på funktioner och verksamheter som de önskar i anslutning till Växjösjön.

Växjö Kulturnatt äger rum lördagen den 25 januari och Arkitektbolaget har öppet mellan klockan 18-21.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arkitektbolagets vision är att vara en viktig medspelare i en region känd för sin kreativitet och innovationslusta. Vi vill ta tillvara och renodla det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet. Vi tror nämligen att globalt hållbart samhällsbyggande tar avstamp i det lokala, i det som är unikt för varje plats och situation. Därför är vi drivande inom träarkitektur i en region som är centrum för landets träindustri. Därför jobbar vi nära våra kunder. Därför är vi alltid engagerade i våra projekt från första skiss till färdig byggnad.

Presskontakt

Karin Hård af Segerstad

Karin Hård af Segerstad

Presskontakt Arkitekt SAR/MSA VD 0470-490 86

Ett innovativt arkitektkontor

Arkitektbolaget är det småländska arkitektkontoret. Vi arbetar nära våra kunder och bistår fastighetsägare och samhällsbyggare med innovativa lösningar vid nyskapande och förädling av fastigheter.

Med fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten är vi en engagerad guide från analys, idé till färdiga handlingar.

För oss betyder småländskt; innovativt, klyftigt och nära. Vi är tillgängliga och engagerade, och arbetar fokuserat tillsammans med våra kunder för att hitta det klyftigaste, mest innovativa svaret på uppdragets fråga. Vår vision är att vara en nyckelspelare i en region som blivit världskänd för spännande och hållbar arkitektur.

Arkitektbolaget
Kronobergsgatan 5
35233 Växjö
Sverige