Gå direkt till innehåll
Förbigående bjuds på konsten från Arkitektbolagets fönster.
Förbigående bjuds på konsten från Arkitektbolagets fönster.

Pressmeddelande -

Arkitektbolaget lyfter konsten

Att som företag välja att samarbeta med och lyfta andra verksamheter eller organisationer är en självklarhet för Arkitektbolaget.

Många företag väljer att samarbeta med en idrottsförening. Arkitektbolaget väljer konsten.

- Konsten bidrar till att hålla taket högt i samhället och är en källa till inspiration, säger Karin Hård af Segerstad på Arkitektbolaget.

När Arkitektbolaget gjorde om sina lokaler 2014 såg de möjligheten att kunna utnyttja sina fönster ut mot Sandgärdsgatan och Kronobergsgatan till något extra. Det är många som passerar dagligen och idén föddes att bjuda förbipasserande och även sig själva på konstutställning.

- Vi såg en vinn-vinn. Vi får ta del av en konstnärs arbete och kan dela det med alla som rör sig utanför vårt kontor, säger Karin Hård af Segerstad.

Enligt Arkitektbolaget gynnar konsten all kreativ verksamhet. Därför tycker de att det är viktigt att vi alla exponeras för konst.

- Konst kan vara vackert, berörande och berättande. Och det kan även vara provocerande. Den kan reta gallfeber på en och förbrylla vilket jag ser som positivt och tankevidgande, säger Karin Hård af Segerstad.

Varje år väljer Arkitektbolaget en konstnär som mot ersättning ställer ut sina verk i företagets lokaler. Vernissagen hålls under Kulturnatten i Växjö, då brukar dörrarna stå öppna och alla är välkomna in att ta del av utställningen. Sen får utställningen stå under ett år, för att alla ska få en chans att lära känna konstnären.

Under 2020 har det varit konstnären Anna-Karin Arvidssons utställning som beskrivs som en kombination av keramiska verk som gestaltar en berättelse om väder, mänskliga observationer och mårdhundar.

Under 2021 är det konstnären Oktawian Bohdziewicz som bland annat ställt ut på Liljevalchs vårsalong med sina nummerlappar gjorda av porslin för att väcka diskussionen om socialt utanförskap.

- Vi försöker att välja olika typer av konstnärer, gemensamt för alla är att de har en koppling till Småland, säger Karin Hård af Segerstad.

Dessa har ställt ut på Arkitektbolaget:

Annika Jarring, Åsa Jungnelius & Ludvig Löfgren, Sara Möller, Markus Emilsson, Tillie Burden, Ellen Ehk Åkesson och Anna-Karin Arvidsson

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arkitektbolagets vision är att vara en viktig medspelare i en region känd för sin kreativitet och innovationslusta. Vi vill ta tillvara och renodla det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet. Vi tror nämligen att globalt hållbart samhällsbyggande tar avstamp i det lokala, i det som är unikt för varje plats och situation. Därför är vi drivande inom träarkitektur i en region som är centrum för landets träindustri. Därför jobbar vi nära våra kunder. Därför är vi alltid engagerade i våra projekt från första skiss till färdig byggnad.

Kontakter

Karin Hård af Segerstad

Karin Hård af Segerstad

Presskontakt Arkitekt SAR/MSA VD 0470-490 86

Ett innovativt arkitektkontor

Arkitektbolaget är det småländska arkitektkontoret. Vi arbetar nära våra kunder och bistår fastighetsägare och samhällsbyggare med innovativa lösningar vid nyskapande och förädling av fastigheter.

Med fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten är vi en engagerad guide från analys, idé till färdiga handlingar.

För oss betyder småländskt; innovativt, klyftigt och nära. Vi är tillgängliga och engagerade, och arbetar fokuserat tillsammans med våra kunder för att hitta det klyftigaste, mest innovativa svaret på uppdragets fråga.

Vår vision: Tillsammans förändrar vi världen med spännande och hållbar arkitektur.

Arkitektbolaget
Kronobergsgatan 5
35233 Växjö
Sverige