Gå direkt till innehåll
Detalj från Arketypshus första projekt Torparlängan.
Detalj från Arketypshus första projekt Torparlängan.

Pressmeddelande -

Arkitektbolaget blir sina egna byggherrar.

Att själva få kontroll över byggprocessen och inte behöva lämna projektet på ritbordet är en anledning till att Arkitektbolaget startat bolaget Arketyphus, tillsammans med Gransholms Bruks Fastigheter AB. Första projektet blir Torparlängan på Torparängen i Växjö.

– Många tankar som vi arkitekter har, försvinner under byggprocessen. Genom att vara våra egna byggherrar följer vår kunskap med hela vägen, berättar Johannes Debus, på Arkitektbolaget.

Ambitionen är att bygga hållbara lågenergihus med robusta material som åldras värdigt och som är enkla att sköta och bo i. Fokus ligger på nyttan, hållbarheten och skönheten. Arkitektbolaget har sedan länge varit drivande inom träarkitektur och vill genom Arketyphus vara ännu mer delaktiga i Växjö kommuns arbete med att främja byggandet med trä.

Möjligheten att påverka hela vägen är det starkaste argumentet för att starta eget, men det finns ytterligare skäl.

– Vi behöver också få bättre förståelse för hela processen. Det gör oss proffsigare och vi hoppas kunna bidra ännu mer till våra kunder på detta sätt, förklarar Arkitektbolagets vd, Eva Haraldsson.

Läs mer om Torparlängan här.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arkitektbolagets vision är att vara en viktig medspelare i en region känd för sin kreativitet och innovationslusta. Vi vill ta tillvara och renodla det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet. Vi tror nämligen att globalt hållbart samhällsbyggande tar avstamp i det lokala, i det som är unikt för varje plats och situation. Därför är vi drivande inom träarkitektur i en region som är centrum för landets träindustri. Därför jobbar vi nära våra kunder. Därför är vi alltid engagerade i våra projekt från första skiss till färdig byggnad.

Presskontakt

Karin Hård af Segerstad

Karin Hård af Segerstad

Presskontakt Arkitekt SAR/MSA VD 0470-490 86

Relaterat innehåll

Ett innovativt arkitektkontor

Arkitektbolaget är det småländska arkitektkontoret. Vi arbetar nära våra kunder och bistår fastighetsägare och samhällsbyggare med innovativa lösningar vid nyskapande och förädling av fastigheter.

Med fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten är vi en engagerad guide från analys, idé till färdiga handlingar.

För oss betyder småländskt; innovativt, klyftigt och nära. Vi är tillgängliga och engagerade, och arbetar fokuserat tillsammans med våra kunder för att hitta det klyftigaste, mest innovativa svaret på uppdragets fråga. Vår vision är att vara en nyckelspelare i en region som blivit världskänd för spännande och hållbar arkitektur.

Arkitektbolaget
Kronobergsgatan 5
35233 Växjö
Sverige