Gå direkt till innehåll
Arkitektbolaget är Årets Formbärare

Pressmeddelande -

Arkitektbolaget är Årets Formbärare

 I veckan meddelade föreningen Svensk Form Småland att Arkitektbolaget utses till Årets Formbärare 2021. Beskedet kom som en glad överraskning för medarbetarna och företaget blir därmed den första arkitektbyrån som tar hem utmärkelsen.

Varje år delar Svensk Forms regionala föreningar ut priser till aktörer som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och design på lokal nivå. Priset delas ut på föreningens födelsedag den 6 oktober och under onsdagen stod det klart att årets småländska vinnare blir Arkitektbolaget.

–Vi visste att representanter skulle komma till oss för att se hur vi arbetar men priset kom som en överraskning. Det känns jätteroligt och vi är väldigt rörda över att få den här uppmärksamheten, säger Kristina Bornholm.

Arkitektbolaget prisas för sitt långsiktiga och medvetna arbete med gestaltad hållbarhet samt djärv och nyskapande arkitektur. I motiveringen står bland annat att Arkitektbolaget med ”ett småländskt perspektiv och en egen karaktär sedan länge utgör en viktig aktör inom träbyggandet i regionen”. Föreningen lyfter också det estetiska som utöver hållbarhetsperspektivet alltid är centralt i företagets arbete. Det är enligt nomineringen helt enkelt uppenbart att nyttan, hållbarheten och skönheten står i fokus.

–Det är oftast funktion och teknik som ligger i fokus när det gäller byggnader så det känns självklart jättekul att uppmärksammas för det estetiska perspektivet. Att kombinera dessa saker – hållbarhet, funktion och design är något som genomsyrar hela vår verksamhet. Motiveringen och priset sätter fingret på allt vi strävar efter, säger Kristina Bornholm.

Ämnen


Arkitektbolagets vision är att vara en viktig medspelare i en region känd för sin kreativitet och innovationslusta. Vi vill ta tillvara och renodla det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet. Vi tror nämligen att globalt hållbart samhällsbyggande tar avstamp i det lokala, i det som är unikt för varje plats och situation. Därför är vi drivande inom träarkitektur i en region som är centrum för landets träindustri. Därför jobbar vi nära våra kunder. Därför är vi alltid engagerade i våra projekt från första skiss till färdig byggnad.

Kontakter

Karin Hård af Segerstad

Karin Hård af Segerstad

Presskontakt Arkitekt SAR/MSA VD 0470-490 86

Ett innovativt arkitektkontor

Arkitektbolaget är det småländska arkitektkontoret. Vi arbetar nära våra kunder och bistår fastighetsägare och samhällsbyggare med innovativa lösningar vid nyskapande och förädling av fastigheter.

Med fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten är vi en engagerad guide från analys, idé till färdiga handlingar.

För oss betyder småländskt; innovativt, klyftigt och nära. Vi är tillgängliga och engagerade, och arbetar fokuserat tillsammans med våra kunder för att hitta det klyftigaste, mest innovativa svaret på uppdragets fråga.

Vår vision: Tillsammans förändrar vi världen med spännande och hållbar arkitektur.

Arkitektbolaget
Kronobergsgatan 5
35233 Växjö
Sverige