Gå direkt till innehåll
Hej Nyanställd! Elisabeth senaste nytillskottet.

Blogginlägg -

Hej Nyanställd! Elisabeth senaste nytillskottet.

Ännu ett positivt tillskott har anlänt till Arkitektbolaget under hösten: Elisabeth Rydberg, som flyttade hem från Stockholm till Karlshamn med man och barn för några år sedan. Redan då var hon intresserad av att jobba på Arkitektbolaget och nu var timingen rätt.

Vad gjorde du innan du kom till oss?

  – Jag var arkitekt på Karlshamns kommuns stadsbyggnadsavdelning. I en liten kommun får man verkligen chans att tycka till om rubbet: från stora detaljplaner till utseendet på enskilda parkbänkar och belysning, det var jätteroligt.

  Vad fick dig att söka jobbet på Arkitektbolaget?

   – När jag skulle flytta från Stockholm till Karlshamn listade jag spännande arbetsplatser i regionen och då hamnade Arkitektbolaget överst, som ett av de mest intressanta kontoren inom pendlingsavstånd. Här jobbar man i olika skalor med en stor bredd i projekten och har en tydlig vision om hållbart byggande. När jag såg att tjänsten låg ute kändes det som att nu var det meningen att jag skulle söka.

   Vad kännetecknar dig som arkitekt?

    Jag är väldigt vetgirig och tycker om att utforska nya områden. Och så älskar jag att vara kreativ, gärna inom givna ramar. Att lösa komplexa problem och navigera bland alla parametrar som ingår när man skapar en byggnad: Vilka ska bruka den? Hur ska den bli hållbar både ekonomiskt, tekniskt och miljömässigt? Hur ska den placeras på tomten och förhålla sig till omgivningen? Att ta fram bästa möjliga lösning, helst tillsammans med andra, är väldigt roligt.

    Hur är det att jobba på Arkitektbolaget, nu när du varit här en tid?

     – Det är en varm och trygg miljö som man välkomnas in i. Det är prestigelöst och skojigt och samtidigt finns här mycket kunskap. Jag kommer att lära mig massor, det ser jag fram emot.

     Vad vill du bidra med i ditt jobb?

      – Jag är entusiastisk som person och brinner för att skapa bra projekt. Jag vill gärna bidra med den glädjen i jobbet och med insikterna jag fått under åren i offentlig tjänst. Jag tror också mycket på arkitekturens möjligheter att lösa samhällsproblem, både sociala och miljömässiga. Det finns enormt stor potential i att göra miljömässigt kloka materialval, kanske uppföra byggnader som går att montera ner och återanvända eller bygga in flexibilitet så att vi kan omforma istället för att riva. Men framför kan vi skapa goda miljöer som håller länge.

      Ämnen

      Kategorier

      Regioner

      Kontakter

      Karin Hård af Segerstad

      Karin Hård af Segerstad

      Presskontakt Arkitekt SAR/MSA VD 0470-490 86

      Ett innovativt arkitektkontor

      Arkitektbolaget är det småländska arkitektkontoret. Vi arbetar nära våra kunder och bistår fastighetsägare och samhällsbyggare med innovativa lösningar vid nyskapande och förädling av fastigheter.

      Med fokus på nyttan, hållbarheten och skönheten är vi en engagerad guide från analys, idé till färdiga handlingar.

      För oss betyder småländskt; innovativt, klyftigt och nära. Vi är tillgängliga och engagerade, och arbetar fokuserat tillsammans med våra kunder för att hitta det klyftigaste, mest innovativa svaret på uppdragets fråga.

      Vår vision: Tillsammans förändrar vi världen med spännande och hållbar arkitektur.

      Arkitektbolaget
      Kronobergsgatan 5
      35233 Växjö
      Sverige